Προς και από τη δομή σε καθημερινή βάση, το πρωί, μεσημέρι και το βράδυ, με λεωφορείο της δομής, πάντα με την παρουσία συνοδών.

Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και ενδιάμεσα κολατσιό. Η επιλογή του μενού θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τους κανόνες της υγιεινής διατροφής και των διατροφικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων των ωφελούμενων.

Σε κάθε ωφελούμενο, κατά την παραμονή του στη δομή, παρέχεται ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη από συνεργάτη παθολόγο και νοσηλευτή του κέντρου, καθώς και συνεργάτη οδοντιάτρου, σε περιπτώσεις σχετικού προβλήματος.

Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική από ψυχολόγο της δομής. Σκοπός η διερεύνηση, ο εντοπισμός, η προσέγγιση και η επίλυση τυχόν ατομικών, οικογενειακών και κοινωνικών προβλημάτων που διαταράσσουν την ψυχοσωματική ισορροπία των ωφελούμενων καθώς και την ομαλή συμμετοχή στο πρόγραμμα και την ενσωμάτωση τους στις κοινωνικές ομάδες. Αυτή η στήριξη παρέχεται από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό της δομής είτε ατομικά, είτε σε ομαδικές συνεδρίες ακόμα και σε καθημερινή βάση, όπου χρήζει ανάγκης.

Ανάπτυξη βασικών κινητικών δεξιοτήτων, ανάπτυξη ακουστικών ερεθισμάτων και πρωτοβουλίας μέσα από ομαδικά αθλητικά παιχνίδια, ψυχοκινητική υποστήριξη μέσα από μουσικές γυμναστικές δραστηριότητες, επικοινωνία μέσω άθλησης:

  • γυμναστική με όργανα
  • γυμναστική χωρίς όργανα
  • ενεργητική γυμναστική
  • παθητική γυμναστική
  • κινησιοθεραπεία
  • κινήσεις φυσιοθεραπείας για ΑΜΕΑ
  • δρομικές ασκήσεις

Επίσης ασκήσεις κινητικότητας, ισορροπίας, οπτικοκινητικού έλεγχου, αντίληψης χώρου-χρόνου, συνεργασίας, ανάπτυξη συναισθημάτων χαράς και αισιοδοξίας μέσω ομαδικών παιχνιδιών και αθλοπαιδιών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ), ατομικών αθλήματων (στατική ποδηλασία, βάδην, επιτραπέζια αντισφαίριση).